Nyt på museet

Annemette

Annemette

Bonavista

Bonavista

DSC 0057

Det maritime Danmark kan glæde sig over at Den A. P. Møllerske Støttefond har bevilliget et større millionbeløb til færdiggørelse af Nationalmuseets skonnert BONAVISTA med aptering, rig, sejl, navigationsgrej, redningsgrej, maskineri osv. til sejlklar stand. Arbejdet vil gå i gang, så snart der er udarbejdet udbudsmateriale og tilbud indhentet. 
Den del af arbejdet, der er formidlingsegnet, vil være tilgængelig for publikum. Skonnerten ligger langs kaj ved Eriksens Plads, Marstal Havn. Noget af arbejdet foregår i Eriksens Værftshal, noget på kajen og ellers om bord naturligvis.
Bonavista-projektet kører i et tæt samarbejde mellem Nationalmuseet og Marstal Søfartsmuseum, en konstellation, der har pågået siden Kulturværdiudvalget erhvervede skonnerten i år 2000.
Driften af skibet finansieres via statsmidler og privat sponsorstøtte fra ommelsboen Claus Skov de første år.

Læs mere...

Årbog 2016

Årbog 2016 er udkommet!

Årbog 2016 www

160,00 Kr

Kan med fordel købes sammen med et medlemsskab! Kontingent for medlemskab af Marstal Søfartsmuseum for 2017 er på minimum 160 kr. og 130 kr. for pensionister og studerende. Medlemsskab giver ud over årbogen og 5% rabat på egne udgivelser gratis adgang til museet hele året (der er helårsåbent – dog ikke søndage i vinterhalvåret) for medlem + hustru/husbond.

Indholdsfortegnelse: 

Jørgen Josephsen: Min sejltid i svenske småskibe

Jørgen Josephsen: Julehistorier for børnene

Holger Munchaus Petersen: Rob Roy

Erik B. Kromann: Skibsforlis 1916

F.Holm-Petersen: THORs forlis ved St. Thomas 1916

Martin Fjallstein: Skonnerten KAREN - et hundrede års minde

Karsten Hermansen: Ærøske skibsnavne

Thomas Kristian Larsen: Sømandsliv

Jacob Krause: Sønderjysk båd- og jolleproduktion

Jacob Krause: Sønderjyske skibsværfter i det 20. århundrede

Erik B. Kromann: Årets gang

Læs mere...

Sejlende fortællinger

Sejlende fortællinger - søgående kunst i børnehøjde

Sejlende fortllinger

 

Velkommen til udstillingen ’Sejlende Fortællinger’ på Marstal Søfartsmuseum. Udstillingen består af internationale illustrationskunstværker lavet af prisbelønnede børnebogsillustratorer - alle med havets fortællinger som omdrejningspunkt. Her finder man eventyr som Den Lille Havfrue, Sinbad Søfareren og mange andre myter, legender og motiver fra havet, særligt det Nordlige Atlanterhav og Det Baltiske Hav. Ud over billederne inde på museet kan man også se de store originale sejlskibssejl, omkring museet. Disse er illustreret af børnebogsillustratorerne Viive Noor (Estland), Peter Uchnár (Slovakiet) og Ida Exner (Danmark).

BIBIANA Danmark har skabt udstillingen i samarbejde med de to internationale børnekunsthuse ’Estonian Children’s Literature Centre’ i Tallin og ’BIBIANA – International House of Art for Children’ i Bratislava. Besætningen på Samka og Marstal Søfartsmuseum har været behjælpelig med at rigge udstillingen an.

BIBIANA Danmark er en non-profit forening, der arbejder for at inspirere og undervise børn i kunst og kultur ved at formidle verdens bedste børnebogsillustrationer gennem nytænkende og internationale udstillings- og undervisningskoncepter. I samarbejde med Marstal Søfartsmuseum vil alle interesserede skoler blive tilbudt undervisningsmateriale der tager udgangspunkt i udstillingen. Det er udstillinger og kulturaktiviteter der er dedikeret til fantasien og evnen til at skabe nye verdener og nye virkeligheder. Foreningen tror på, at børnebogsillustrationer på tværs af landegrænser og sprogbarrierer udfordrer vores vante tankegange, hjælper os med at forstå hinanden, og giver os evnen til at se verden med nye øjne.

BIBIANA Danmark formidler udelukkende kunst, der er lavet TIL børn. Gennem nytænkende kunstudstillinger med prisvindende børnebogsillustrationer, skabes unikke oplevelser, som børn og voksne kan være fælles om, men altid på børnenes præmisser. Foreningen formidler kunst til alle børn i hele Danmark. Derfor udstiller de ikke bare i en museumsbygning i en storby, men rejser rundt med udstillingerne. I sommeren 2016 har BIBIANA Danmark udstillet om bord på M/S Samka, alias kunstskib M/S Bibiana. Togtet gik til Nordjylland, hvor SAMKA har anløbet både små og store havnebyer samt til hovedstaden.

Nu er udstillingen nået til Marstal Søfartsmuseum og sejlene er sat! Eventyret venter forude. Så hop om bord i udstillingen og slip fantasien løs. Mærk med alle sanser, hvordan sagn og eventyr fra havet bliver vakt til live gennem det baltiske havs bedste børnebogsillustrationer.

Udstillingen giver også mulighed for at dykke ned i børnelitteratur fra hele verden. Slip den indre søfarer og eventyrer fri, synk ned i nogle bløde puder og læs løs af den blå børnelitteratur.

Udstillingen er blevet til ved hjælpe af midler fra Nordea Fondens pulje ’Det Gode Liv’.

Læs mere...

Den Maritime Karavane

Maritim Arkitektur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEN MARITIME KARAVANE

Igen i år har vi fået besøg af Center for Maritim Arkitektur - og i år er de kommet sammen med Arktektskolens Træskibssejlklub. På bare fem dage vil de 12 unge mennesker bygge 6 fartøjer i værftshallen på Eriksens Plads. Det handler om en skøn forening af søfart, værktøjs- & materialehåndtering, kunstnerisk frihed, øferie og antistress. Det er herligt for os på museet at lægge hus til blåt kulturliv - og i øvrigt er værftshallen åben dagligt for enhver der har lyst til at komme og kigge på! 
Hele herligheden er finansieret af Lauritzen Fonden.

Vanen tro holder vi fernisering på Eriksens Plads - fredag d. 8. juli klokken 16:00 - mød op til en tår øl, lidt at bide i og 6 fartøjer ... som vistnok skal søsættes. Vi kan vist godt røbe, at der blandt andet bliver tale om et portugisisk fiskefartøj, et piratskiv og Samka i miniature! 
Bliver vejret vådt, så står værftshallen der fortsat på fredag. 

Vel mødt, der er festligheds- og morskabsgaranti på projektet! 

Se flere billeder her!

 

 

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed