Nyt på museet

Annemette

Annemette

Særudstilling - Nisser!

 

DER ER NISSER OVERALT!

 

Udstilling nisser

 

Museet har lånt en meget stor samling af nisser. Julemænd, julekoner og en masse julebørn. Nogle af nisserne er meget gamle og meget skrøbelige, andre er lavet af plastik og ganske nye, nogle er store, andre små - nogle af nisserne er ovenikøbet erotiske (og mest for voksne), andre er lidt uhyggelige, nogle er rene kunstværker - og så er der dem der bare er sjove og helt traditionelle. Der er med andre ord flere hundrede nisser! Vi har udstillet nisserne på HELE museet - så tag ungerne med i juleferien og prøv om I kan finde dem i udstillingerne!

 

 

Særudstilling nisser

Museet har åbent mandag til lørdag 11:00 - 15:00!

Voksne: 70,- kr og børn kommer naturligvis gratis på museum.

Udstillingen kan ses til og med Hellig 3 Konger - lørdag den 6. januar.  

Læs mere...

Foredrag - Et år uden sko

Foredrag Et r uden sko

ET ÅR UDEN SKO

- en tur på Atlanten med Thomas Veber og familie!

 

Marstal Søfartsmuseum

Prinsensgade 1, Marstal

D. 31. oktober klokken 19.00

 

"Et år uden sko. Fra parcelhus til palmestrand". Mange drømmer om en tilværelse med mindre stress og mere tid. Men sådan noget er dyrt, er det ikke? I 2016 gjorde familien Veber drømmen til virkelighed. Mor Margareta og far Thomas, der har trådt sine sejlersko i Marstal Havn, sagde deres job op, børnene blev taget ud af skolen, bilen blev solgt og huset udlejet. I mere end et år sejlede de ud i det blå. ”Et år uden sko” er et anderledes rejse-foredrag om en ganske almindelig familie på et usædvanligt eventyr. Om at leve for næsten ingen penge og møde mennesker fra fjerne egne. Foredraget er baseret på bogen med samme titel, som udkommer i efteråret 2017.

Et år som "de fremmede". I foredraget sætter Thomas og Margareta fokus på, hvad den langsomme rejse over længere tid giver i forhold til et par ugers charter. ”Vi så mange smukke øer, men det var de mennesker, vi mødte undervejs, som gjorde mest indtryk på os. Lokale rasta-familier åbnede deres hjem for os. Vi blev budt på mad og så, hvordan livet hos dem foregår og ungerne spillede fodbold med lokale, fattige børn. I 15 måneder var vi "de fremmede", og det overskud, vi blev mødt med, har vi forsøgt at tage med hjem.”, siger Margareta Veber.

Levende billeder, ord og fotos og måske en lille sang!

Gratis adgang for medlemmer og en 20’er for øvrige.

Der kan investeres i øl/vand/vin

 

Læs mere...

Særudstilling - Forlist!

"Pludselig blev det stille, dødam-stille ..."

Forlist

Særudstilling om skibsforlis for 100 år siden.
 
Livet til søs er ikke ufarligt og mange søfolk har mistet livet på verdenshavene. Farerne til søs under en krig bliver ikke færre: Miner og ubåde gør livet endnu mere uforudsigeligt og farefuldt for søfolkene. Marstal Søfartsmuseums nye særudstilling ”Forlist! – Med Mand og Mus for 100 år siden” fortæller historierne om nogle af de mange skibe fra Marstal der forliste i årene 1916 og 1917. Udstillingen tager udgangspunkt i Søfartsmuseets store fotosamling, og viser blandt andet billeder af forliste skibe, samt skibe der er i nærkontakt med tyske ubåde. 
Udstillingen bliver åbnet til sommer på Søbygaard, Ærø.
Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed