Annemette

Annemette

VI, DE DRUKNEDE - TOTALTEATER

VI, DE DRUKNEDE - TOTALTEATER

- Carsten Jensens fantastiske fortælling omsat til stormfuldt, internationalt totalteater i Marstal

Teater Vi de druknede

DATO 6.-10. august kl. 20.30
STED HCC Bådeværft, H. C. Christensensvej 2, Marstal, Ærø
BILLET 210 kr. / grupper 150 kr. / unge under 25 år 100 kr.
- købes på www.metropolis.dk & www.baggaardteatret.dk
VARIGHED 100 min.

 

”Vi, de Druknede” er titlen på en eventyrlig roman af Carsten Jensen om fødebyen Marstals storhed og fald – en fortælling om dristige sømænd, som trodser skæbnen, døden og familien for at betvinge havet.

Romanen har besat hundredetusindvis af læsere med sine fortællinger fulde af længsel, hjerteblod og dyb menneskelig indsigt. Blandt de mest passionerede fans er det banebrydende belgiske musikteater Walpurgis. Med romanen som kompas og inspiration sejler de nu ud på de syv have ombord på fremadstormende sejlskibe og synkende krigsskibe for at iscenesætte denne moderne Odyssé.

En fortælling så dybt forankret i Marstal skal naturligvis opføres her, hvor byen, marstallerne og det skummende hav sætter scenen, og hvor et af byens historiske bådeværfter lægger rum til råt, højaktuelt totalteater med 20 medvirkende.

Grænserne mellem fortid og nutid, myter og virkelighed, flyder sammen, når vi gennem øjnene på skibsreder Albert Madsen ser en verden på kollisionskurs. Når vi frygter mågemorderen Herman, og samtidig genkender ham dybt i os selv. Og når enken Klara Friis overtager roret i Marstal for at ændre kursen drastisk.

Med om bord er fire hollandske musikere med et arsenal af sammentømrede instrumenter, en belgisk-irakisk danser, en violinspillende albansk operasanger, en halvt-kinesisk tegner med en basguitar, en 71-årig sødygtig flamsk skuespiller, to unge sultne skuespillere, en scenograf med en trompet, en komponist med en skrue løs og otte lokale sangere med havgusen drivende i årerne.

CARSTEN JENSEN OM FORESTILLINGEN:

”Jeg arbejdede i fem år på min roman om sømændene fra Marstal, Vi, de Druknede. Judith Vindevogel og hendes teater Walpurgis har arbejdet mindst lige så mange år på deres storslåede forestilling over min bog. De har stået igennem storme og udholdt vindstille i en ikke altid lige nem produktion, men på ambitioner og drømme har de aldrig givet afkald, og nu lander de omsider samme sted, som jeg og så mange sømænd engang satte ud fra, Marstal Havn, hvor udsigten til master, rig, hav og øer udgør den bedst tænkelige kulisse. Det bliver stort for mig, for romanen, for marstallerne og for kunsten og Walpurgis. Jeg kan slet ikke vente på sommerens store begivenhed i Marstal!”

OM KUNSTNERNE:

WALPURGIS er et generøst og eventyrlystent belgisk kompagni med rødder i opera. De skaber uforglemmeligt musikteater til publikum i selskab med skuespillere, sangere og musikere af vidt forskellig støbning.

Walpurgis blev stiftet i 1987 af sopran Judith Vindevogel, som stadig er leder, og kompagniet er blevet en af de europæiske pionerer inden for aktuelt, samfundsorienteret musikteater af højeste kvalitet. De udforsker teatrets musiske potentiale og musikkens teatrale potentiale og arbejder ofte stedspecifikt.

Walpurgis har skabt over 50 forestillinger, heraf flere internationale hits. Eksempelvis forestillingen ”de noces” – en storslået, stedspecifik forestilling med inspiration fra både Tjekhov og Stravinski, der turnerede internationalt 2005-13 med fire pianister, seks perkussionister, 16 sangere, en kok og et varierende antal skuespillere.

BOT bruger rungende maskineri og det hollandske sprog til at skabe idiosynkratisk lydkunst: råt, poetisk, analogt og fysisk – med medfølelse og en god dosis humor.

Siden 2009 har hollandske BOT udviklet deres helt eget sprog, der forener musik, objektteater og mekanisk lydkunst til levende, musikbårne, originale forestillinger. De opfinder og bygger selv instrumenter og lydmaskiner, som passer til deres rå visuelle poesi og skrøbelige, hjertevarme musik. De er især kendt for deres stedspecifikke produktioner, bl.a. en serie iscenesættelser af industrialiseringens bygninger. De optræder ofte på de store teaterfestivaler i Europa og anerkendes af både kritikere og publikum for at have skabt en helt særegen tilgang til musikteater.

Read more...

BONAVISTA - AFLEVERINGSFESTLIGHEDER

BONAVISTA - afleveringsfestligheder 18. maj

Bonavista

Program:

Kl. 14:00 festlighederne starter ved Bonavista, der ligger på sydsiden af Eriksens Plads.

Eriksens Hal: Salg af kaffe/pandekager og øl/vand/vin.

Sydsiden af Eriksens Slæbested: Bar med øl/vand/vin

Kl. 14:00 Kaj og havneplads ved skibet: Beverly MacLean & Mike Hall, New Foundland, Marstal Småborgerlige Sangforening, Ansager Ny Drengekor, Maries Festival Band, Carolinerkoret, Kim Andersen & Finn Schlotfeldt og Helge Engelbrechts orkester Neighbours & Friends underholder med indslag af taler omkring 14.30.

Åbent skib i løbet af eftermiddagen.

Kl. 17.30: Festtelt (Harmonikateltet, opstillet i søndre havneområde). Adgangsbilletter á 200 kr.

Kl. 18:00: Spisning: Skipperlabskovs 100 kr. pr. kuvert. Drikkevarer må ikke medbringes, kan købes i barer fra kl. 17.30.

Musik: Neighbours & Friends.

Bestilling over tlf. 62 53 23 31.

Betaling ved indgangen.

HUSK KONTANTER TIL DRIKKEVARER!

Kollegaskonnerter, TS-skibe og andre seriøse skibe som Caroline S er velkomne og ligger gratis i havnen natten efter!

Read more...

KUNSTUDSTILLING - BENJAMIN OLSEN

BENJAMIN OLSEN - INDTRÆNGENDE STUDIER AF HIMMEL OG HAV - EN KUNSTUDSTILLING

Særudstilling Benjamin Olsen

Kunstudstilling

Sted: Marstal Søfartsmuseum

På Marstal Søfartsmuseum åbner fredag d. 12. april en særudstilling med værker af marinemaleren Christian Benjamin Olsen (1873-1935). Benjamin Olsen var ud af søfartsfamilie og har i den forbindelse haft en del oplevelser, inspiration og indtryk bl.a. via farfarens virke som lods i Helsingør. Benjamin Olsen begyndte også selv tilværelsen som sømand, men måtte opgive søvejen grundet nærsynethed. Han blev herefter udlært dekorationsmaler men snart var det marinemaleriet, der tog hans tid og skulle blive hans levebrød. Han malede en del af marinens skibe men fik godt og indgående kendskab til fragtskibe ikke mindst takket være venskab med en af dampskibsselskabet VENDILAs grundlæggere, skibsreder Hans Christensen. Hans Christensen, der oprindelig var skibsfører, kom fra Enighedsstræde i Marstal, og mange af rederiets dampere var bemandet med skibsførere og styrmænd fra fødebyen.. Et par af Christensens brødre var flyttet med til København, hvor en var på rederikontoret og en anden slog sig ned som kunsthandler og forhandlede Benjamin Olsen-malerier.

Venskabet med familien Christensen gjorde, at Benjamin Olsen kom med på rederiets dampere på sejladser bl.a. på Middelhavet og Vestafrika, første gang 1904-05. Efter hjemkomsten blev han ansat ved porcelænsfabrikken Bing & Grøndal, København, hvor han har udført adskillige fornemme produktioner. I Marstal er han kendt for at have udført motivet på Marstal Havn-jubilæumsplatten 1925 med en tremastet bramsejlsskonnert ud for Marstal. En meget fornem vase i privateje med bl.a. Marstalsejlskibe kan ligeledes ses i udstillingen. Den har tilhørt skibsreder Erik B. Kromann, der var fætter til Christensenbrødrene.

1921 deltog Benjamin Olsen i det danske regentpar Kong Christian X og dronning Alexandrines sommertogt til Færøerne, Island og Grønland om bord på panserskibet Valkyrien. Herfra har han malet en del motiver, der ligeledes er repræsenteret på udstillingen

Christian Benjamin Olsen var en anerkendt marinemaler, der kunne håndtere marinemaleriets forskellige vinkler med skibe, sø og vind. På udstillingen vises et halvt hundrede af hans malerier, udlånt af Benjamin-Olsen Fonden i Middelfart. Marstal Søfartsmuseum har også enkelte værker af marinemaleren.

 

 

Read more...

ORDINÆR GENERALFORSAMLING

Ordinær generalforsamling

 

Dato: Tirsdag den 26. marts

Tid: 19:30

Sted: Marstal Søfartsmuseum

 

Dagsorden ifølge vedtægterne


1. Valg af dirigent
2. Aflæggelse af beretning
3. Aflæggelse af regnskab
4. Fastsættelse af kontingent
5. Valg til bestyrelsen, inklusive suppleanter 
6. Forslag fra medlemmerne
    (skal være bestyrelsen i hænde senest den 19. marts)
7. Eventuelt

 

Efter forsamlingen vil der blive forevist eksempler fra Ingvar Møllers store fotosamling, som museet har fået overdraget, samt en kortfilm fra 50’ernes småskibsfart.

Alle medlemmer er velkomne!

Med venlig hilsen
Forkvinde Marie Kreuter

Read more...

FRA KYST TIL KYST - KUNSTUDSTILLING

FRA KYST TIL KYST - KUNSTUDSTILLING - FERNISERING

fRA KYST TIL KYST lille

Marstal Søfartsmuseum

Prinsensgade 1, Marstal

Fredag den 2. november

Klokken 16:00

- - -

Den tyske billedkunstner Franziska Brix åbner sin udstilling "Fra kyst til kyst" med maritime skitser og malerier.

- - -

Røde og hvide sejl mod mørkt vand i aftenlyset - Franziska Brix elsker at lege med farver og stemninger! Kunstneren ynder at arbejder på gammelt træ med nedslidte spor af maling. Træet er enten drivtømmer hentet på stranden eller gamle slidte planker fra nedrivningshuse. Udstillingen består af værker med olie på træ og lærred.

Udstillingen kan ses indtil og med den 31. marts 2019.

- - - 

Museet er vært med en lille forfriskning.

Alle er velkomne!

 

 

Read more...

SPØRG KONSERVATOREN - VIS OS DIN SKAT!

Spørg konservatoren – vis os din skat!

konservatorbesøg

Marstal Søfartsmuseum, Prinsensgade 1, Marstal

Torsdag den 18. oktober

Klokken 12:00 - 16:00

Hvad er dit kæreste eje hjemme på hylden eller på væggen?

Og hvorfor betyder det noget for dig?

...og har genstanden måske ligefrem en kulturhistorisk værdi?

I anledning af at Bevaringscenter Fyn fylder 40 år, rykker et hold af kompetente konservatorer med hver deres speciale ud af værkstedet og ind på museet.

Her svarer de på dine spørgsmål og fortæller dig om din genstands ”liv”.

Konservatorøjne ser nemlig ting, andre ikke nødvendigvis ser!

Du får chance for at stille spørgsmål til en konservator om din yndlingsting; -familieklenodiet, den ny-indkøbte kunstgenstand eller hvad det end måtte være.

Tag din yndlingsting med, og vi ser på den sammen med dig.

Fortæl os også, hvorfor lige netop denne ting betyder noget for dig, og vi fortæller dig, hvordan du bedst tager vare på den og om den evt. har brug for en kærlig hånd.

 

Read more...

SKIPPERLABSKOVS OG FÆLLES SØMANDSSANGE

SKIPPERLABSKOVS OG FÆLLES SØMANDSSANGE

Fællesspisning

FÆLLESSPISNING OG FÆLLESSANG

Værftshallen på Eriksens Plads, Havnegade i Marstal

Fredag den 5. oktober

Klokken 18:00

100,- kr. pr. kuvert for medlemmer

150,- kr. pr. kuvert for ikke-medlemmer

Der kan investeres i øl, vin og vand

Billetter købes eller bestilles i museets administration, Prinsensgade 1 i Marstal - 62 53 23 31

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Log in

© Marstal Søfartsmuseum 2015-2018
Design, produktion og seo: demand.dk